PREDATI ZAHTEVI POLITIČKIM PARTIJAMA

Volonteri udruženja Institut za borbu protiv korupcije su predali naš zahtev svim političkim partijama koje su se kandidovale na predstojećim izborima.

Tekst zahteva Vam prenosimo u celosti:

 

     Udruženje „Institut za borbu protiv korupcije“ je nevladino i neprofitno udruženje, osnovano 2015. godine. Naši ciljevi su povećanje transparentnosti i odgovornosti u radu organa vlasti, sprečavanje zloupotrebe javnih ovlašćenja u privatne svrhe, smanjenje mogućnosti za koruptivno delovanje, povećanje rizika za one koji koruptivno deluju, stvaranje boljih uslova za one koji se bore protiv korupcije, podsticanje reformi institucija i sistema u pravcu povećanja transparentnosti, zaštita potrošača i borba protiv monopolskog položaja privrednih subjekata u Republici Srbiji. 

Naše udruženje je pre mesec dana pokrenulo peticiju kojom zahtevamo da sve političke partije, koje se kandiduju na predstojećim izborima, u svoje predizborne programe uvrste rešavanje 24 slučaja spornih privatizacija, koje je kao takve okarakterisala i Evropska komisija. Peticiju je u rekordnom roku potpisalo preko 11000 građana Republike Srbije, sa željom da se ovi slučajevi rasvetle i da krivci odgovaraju za svoja dela! Samu peticiju možete pronaći na sledećem linku: http://www.peticije24.com/udruzeni_protiv_pljacke

        Očekujemo od Vaše stranke pozitivan odgovor na ovaj zahtev u što kraćem vremenskom roku! Važnost ovog pitanja su građani Srbije prepoznali i daju mu ogromnu podršku. Zahtevamo da se javno obavežete pred narodom da ćete slučajeve istražiti i da će odgovorna lica snositi posledice ukoliko vaša partija nakon izbora bude na poziciji vlasti.